Lyngen er en av de mest populære høstblomstene i Norge.


Lyng i flere sorter

  • Lyngen er en av de mest populære høstblomstene i Norge! De passer inn i nesten hver krik og krok på trappen, verandaen, i blomsterkasser eller i bed i hagen. I nyere tider er det også mulig å få tak i farget lyng, som blå, oransje, gul, rosa, lille eller rød. Hos oss finner du noe for enhver smak utover høsten!

  • Hos oss finner du to typer lyng, Erica og Calluna. Erica er ettårig, lettstelt og trives best i vanlig plantejord. Den tåler både kulde og frost, og finnes i flere farger fra den vanlige rosa-nyansen til hvitt. Calluna derimot, er en staude, som vil si at den kommer igjen år etter år. Blomstene på Calluna er normalt både mindre og tettere enn Erica, og den tåler mer frost. Den kan stå ute hele vinteren, og vil holde seg fin og dekorativ i lang tid. Visste du at Calluna også er viltvoksende? 

Hvordan stelle lyngen? Her er 5 tips!

 

  1. Skal du plante lyngen ut i bed? Der vil den trives best i sur, veldrenert jord (som kugjødselkompost).

  2. Lyngen elsker sol, og Calluna vil trives best med god plass rundt seg. Det gjelder både i bed, blomsterkasser og i krukker.

  3. Dekk jorden rundt lyngen med bark eller furunåler. Dette har en varmende effekt, og vil beskytte planten mot både frost og sterk vårsol. 

  4. Husk å vanne lite, men ofte.

  5. Dropp gjødslingen om høsten, og begynn heller smått med dette når solen skinner frem utover våren.

Visste du dette om lyngen?

 

  • Lyngen blir brun på toppene om den tørker for mye. Dekk jorden med bark eller furunåler, da det beskytter mot tørke.