Ser du etter en vakker blomst som trenger veldig lite stell? Prøv Ildtopp!

Ildtoppen er en plante du kan plassere nesten hvor som helst. I Norge blir den mest brukt som inneblomst, men du kan fint sette den ut så lenge det er minst fem grader om natten. Hos oss finner du alltid både enkle og doble Ildtopp, i forskjellige størrelser.


Hvordan steller Ildtopp? Her er 6 tips!

 

  1. Ildtopp liker seg på lyse steder, og da vil de holde seg fine lenger. Unngå direkte sollys i mange timer om dagen, da bladene kan bli stygge i fargen.

  2. Ildtoppen trenger ikke mye vann, og du kan la den tørke litt mellom hver gang du vanner. Hvis du ser at de grønne bladene krymper seg, så trenger Ildtoppen vann.

  3. Er du i tvil om Ildtoppen trenger vann? Løft på potta. Kjennes den lett ut? Jo lettere den er, jo tørrere er planten og trenger vann.

  4. Til gjødsling kan du bruke gjødselpinner (som slipper ut næring litt etter litt), eller vanlig blomstergjødsel. Visste du at du også kan bruke kaktusgjødsel?

  5. Du trenger ikke plukke vekk de visne blomstene. Rist lett på Ildtoppen, og de faller av av seg selv.

  6. Ildtoppen har flere blomstringsperioder i løpet av året. Det er derfor helt normalt at den kun står med grønne blader i perioder. Husk å vanne og gjødsle jevnlig, så vil du se at blomstene kommer tilbake etterhvert.

Visste du dette om Ildtopp?

 

Ildtoppen kommer opprinnelig fra Madagaskar i Afrika!